Innovatieproces

Veel innovaties falen. Veelal omdat we producten maken waar de doelgroep geen gebruik van wil maken. Het is daarom belangrijk om onderzoekend en iteratief te werk te gaan. Wees je bewust van je blinde vlekken en je aannames. Bovenal: wees bereid om op basis van wat je ontdekt en leert je idee aan te passen of zelfs te stoppen. Hieronder lees je meer hoe het innovatieproces eruit ziet, hoe je het gebruikt en wat je per fase kan doen inclusief de hulpmiddelen die je daarbij kan gebruiken. Je kan naast de geboden hulpmiddelen uiteraard ook andere hulpmiddelen gebruiken!

Wil je meer weten over het innovatieproces? We vertellen je alles over het proces op deze pagina.

Innoveren met subsidies

In het streven naar iteratieve innovatie, waarbij het luisteren naar de doelgroep en het aanpassen van ideeën essentieel zijn, blijkt het werken met subsidies in projecten vaak een uitdaging. Het spanningsveld tussen de wensen van subsidieverstrekkers en de behoefte aan flexibiliteit kan het succes van innovatieve projecten beïnvloeden. Op deze pagina geven we je tips die je kunt gebruiken bij het innoveren met subsidies in de bibliotheeksector. Hou er rekening mee dat dit slechts tips zijn en er geen easy fix bestaat. Samen hebben we een systeem te veranderen; tot die tijd is het je hard maken voor je project/innovatie!

Wil je meer weten over hoe je aan de slag kunt met innoveren met subsidies? We helpen je graag op weg. Ga naar deze pagina voor onze tips en tricks.

Innovatietrainingen

Wil je jouw innovatieskills & jouw projecten naar een volgend level brengen? Neem dan een kijkje bij ons aanbod op deze pagina.

Meer nieuws

Bekijk hier ander actueel nieuws rondom bibliotheekinnovatie.

Terug naar het overzicht