https://innovatiebieb.nl/project/whats-next-digitaal-boekadvies/

What’s Next / Digitaal Boekadvies

What’s Next voorziet de Bibliotheek-bezoeker van boeksuggesties op basis van uitleendata. De gebruiker scant de ISBN-code van een boek dat naar meer smaakt of voert handmatig zijn of haar favoriete titel/auteur in. Op basis van deze invoer ontvangt men volgens het ‘anderen lazen ook-principe’ suggesties voor andere boeken. Deze innovatie doet ertoe omdat de verwachting van de consument steeds meer verschuift naar “what’s next”. Denk hierbij aan functionaliteiten als Discover Weekly van Spotify of de aanbevelingen van Netflix.

Doel van het project

Het optimaliseren van de dienstverlening richting de bibliotheek-bezoeker op basis van de grote hoeveelheid uitleengegevens die we in bibliotheekland tot onze beschikking hebben.

Bijzonderheden

Toelichting innovatiefase: Het prototype voor deze applicatie is op dit moment in ontwikkeling. In het najaar van 2018 hopen we de applicatie gereed te hebben voor opschaling richting andere bibliotheken.
Toelichting evaluatie: Het prototype zal op verschillende plekken in de bibliotheek worden geïnstalleerd. Middels monitoring en door het toepassen van ‘Design Thinking’ technieken wordt de behoefte van bezoekers, de gebruiksvriendelijkheid en de meest ideale plek in de bibliotheek getest.