https://innovatiebieb.nl/project/vr-ar-makerspace/

VR/AR makerspace

Bibliotheek Kop van Overijssel, locatie Steenwijk, heeft sinds eind augustus 2019 een kwalitatief zeer goed uitgeruste VR/AR makerspace geïntegreerd in het KennisLab. De makerspace is wekelijks geopend op gezette tijden en is toegankelijk voor jong en oud (vanaf 8 jaar). Men hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Doel van het project

Een fysieke makerspace gespecialiseerd in Virtual Reality en Augmented Reality die toegankelijk is voor geïnteresseerden en waar men zelf aan slag kan met VR en AR.

Bijzonderheden

Toelichting innovatiefase: Nu de VR/ AR makerspace geopend is, gaan we ons richten op het ontwikkelen van lesbrieven en (cross-)programmering. Ook gaan we de mobiel, door in de kleinere kernen workshops VR/ AR aan te bieden. Om met name volwassenen blijvend geïnteresseerd te houden, willen we ons gaan richten op de toepasbaarheid van VR en AR in de maatschappij. Laten zien wat bijvoorbeeld de gezondheidszorg, projectontwikkelaars, defensie en het bedrijfsleven er al mee doen en wat dit gaat betekenen voor onze manier van werken en leven. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de creatieve/technische kant van VR verder te belichten. Succesvolle praktijkervaringen en lesbrieven, worden t.z.t. gedeeld met andere bibliotheken.
Samenwerkingspartners: KB, Rijnbrink, WoWi!, Platform cultuureducatie Steenwijkerland
Resultaat: Fysieke VR-AR makerspace, les- en activiteitenaanbod