https://innovatiebieb.nl/project/vpro-tegenlicht-meet-ups-zeeland/

VPRO-Tegenlicht Meet Ups Zeeland

Tegenlicht is een documentaire serie die de VPRO wekelijks uitzendt. De serie geeft ons een inkijk in ontwikkelingen op het gebied van politiek, economie, technologie, cultuur, milieu, duurzaamheid en burgerschap.
Op diverse plekken in Nederland zijn er Meet Ups, waarin groepen mensen met elkaar napraten of het debat aangaan over de Tegenlicht uitzending. Vaak nodigt men een of meerdere sprekers uit die deskundig zijn op het onderwerp, soms kiest men ervoor om alleen onderling het gesprek te voeren.

Iedere Meet Up in Nederland is anders georganiseerd. Op sommige plaatsen organiseren vrijwilligers de avonden, op andere plekken zijn het professionals, bijvoorbeeld van een bibliotheek, die de Meet Ups neerzetten. Ook in frequentie, locatie en lengte van de avond verschilt het onderling. Iedere Meet Up heeft zijn eigen vorm en invulling. Een vaste formule bestaat niet.

De VPRO ondersteunt deze afzonderlijke initiatieven door alle Meet Ups te voorzien van relevante fragmenten uit de documentaire. En men kan met elkaar communiceren via een gesloten netwerk.
VPRO-Tegenlicht Meet Up Zeeland organiseert maandelijks een Meet Up op wisselende plekken in de provincie. Het is een samenwerkingsproject van Switch en ZB/Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Een bibliotheek blijkt een uitstekende plek vanwege de laagdrempeligheid en de aanwezigheid van kennis op diverse terreinen.

Graag willen we andere bibliotheken en lokale initiatieven van dienst zijn met advies.

Doel van het project

Bijeenkomsten organiseren gericht op verdieping en op ontmoeting.