https://innovatiebieb.nl/project/innovatietraining-voor-bibliotheken/
https://innovatiebieb.nl/project/innovatietraining-voor-bibliotheken/

Innovatietraining voor bibliotheken

Expeditie Anton – het innovatieteam van de Bibliotheek Eindhoven – organiseert een Tweedaagse Innovatietraining voor bibliotheekmedewerkers die het verschil willen maken en mee willen bouwen aan de bibliotheek van de toekomst. Je wil je collega’s hier graag in meenemen, maar hoe pak je dat nou aan? Deze training helpt je ideeën gestructureerd vorm te geven en dat ene geeltje aan de muur tot leven te wekken. Expeditie Anton doet dit alles op basis van praktijkervaring.

Doel van het project

Bibliotheekmedewerkers tools en technieken aanbieden die ze kunnen toepassen bij het opstarten van innovatie binnen hun organisatie. Vaak blijven ideeën staan op papier en zijn er allerlei argumenten om ze niet uit te voeren. Deze training biedt tools en technieken om je idee snel om te zetten in een werkend prototype, dat klaar is om de markt te betreden. De training omvat geen kant en klaar pakket, de inhoud is voor een groot deel afhankelijk van een specifiek vraagstuk/project waar de deelnemers op dat moment mee bezig zijn. Op die manier kun je het geleerde ook direct omzetten in acties.

Bijzonderheden

Toelichting innovatiefase: Op 28 en 29 mei a.s. (2020?) vindt de eerste tweedaagse innovatietraining plaats in Eindhoven. Deze training is tegen een vergoeding voor iedere bibliotheekmedewerker toegankelijk.