https://innovatiebieb.nl/project/communicatie-toolkit/

Communicatie Toolkit

Om tijdens de landelijke campagnes direct goed van start te gaan, bieden wij je een complete communicatietoolkit. Hierin vind je onder andere een communicatieplan, beeldmateriaal, (web)teksten en leuke ideeën/acties, handig om lokaal toe te passen! En je kunt hier direct mee aan de slag.

Doel van het project

Bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland structureel ondersteunen met de marketingcommunicatie bij een aantal landelijke thema’s, waarmee de landelijke positionering wordt versterkt.

Aanpak

Het aanbod aan bibliotheken is zeven keer per jaar een communicatietoolkit, waarvan er 4 aansluiten bij de landelijke thema’s en 3 op actuele thema’s. De website van ProBiblio bevat een aparte landingspagina per thema waar de toolkit te vinden is. De toolkits worden vaak in samenwerking met de afdelingen Educatie en Collecties opgeleverd. Waar nodig vragen we een extern persoon met specialistische kennis op een bepaald gebied om ook input te geven.

Bijzonderheden

Resultaat: De bibliotheken zijn beter in staat om marketingcommunicatie toe te passen rond bestaande voor bibliotheken relevante en actuele thema’s.