https://innovatiebieb.nl/project/biblyo/

Biblyo

Een team van medewerkers en samenwerkingspartners, schrijven blogs over relevante onderwerpen en laten zien welke kennis de nieuwe bibliotheek in huis heeft.
De bibliotheek begeeft zich momenteel in een zeer snel veranderende digitale omgeving: steeds meer mensen lezen digitaal, zoeken en vinden hun informatie online, bezoeken de bibliotheek steeds minder en lenen ook minder. Conversaties spelen zich ook steeds meer online af. Daar speelt Biblyo op in.

Meeschrijven? Dat kan, neem dan contact op met Nynke Stoffers!

Doel van het project

• meer mensen naar de site te trekken, communities opbouwen en zo leden en niet-leden meer te betrekken bij de bibliotheek.
• door koppelingen binnen de blogs te maken met collectie, programmering en diensten ook meer bezoekers naar de fysieke bibliotheek te trekken (en daarmee in de toekomst grotere opbrengen te genereren in leden en geld);
• collega’s te betrekken bij de innovatieve veranderingen die worden ingezet.

Aanpak

De planning van het project is gebaseerd op de tweewekelijkse redactievergaderingen. De cyclus van het schrijven, redigeren en publiceren van blogs duurt dus steeds twee weken. Daarbij komt ook nog de weekly campaign, waarbij wekelijks blog worden geschreven die te maken hebben met het onderwerp van die campaign. De weekly campaign staat helemaal los van de tweewekelijkse redactievergaderingen.